Zespół TIM to zgrana grupa profesjonalistów od lat przygotowujących razem posiłki dopasowane do Waszych potrzeb.
Gotowe diety
już od 53,99 zł
Wybór Menu
już od 62,99 zł
Sprawdź nasze dodatki
Dieta oparta na świeżych, sezonowych owocach i warzywach może znacząco wspierać zdrowie organizmu. Regularne spożywanie takich produktów wzmacnia odporność, korzystnie wpływa na procesy trawienne oraz pomaga w utrzymaniu zdrowej masy ciała. Sezonowe warzywa i owoce są również bogate w błonnik, który odgrywa kluczową rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego.
Spis treści
Warzywa sezonowe to takie, które dojrzewają w określonych porach roku w danym klimacie. Zebrane w odpowiednim czasie (czyli w idealnych warunkach) są świeższe, smaczniejsze i mają wysoką wartość odżywczą.
Warzywa w kwietniu:
Sezonowe owoce to świeże produkty, które trafiają na nasz stół bez długotrwałego przechowywania czy stosowania środków konserwujących. W przeciwieństwie do owoców dostępnych przez cały rok są one bardziej naturalne i zazwyczaj wolne od szkodliwych dodatków, takich jak pestycydy czy konserwanty. Warto więc sięgać po owoce i warzywa właśnie w ich naturalnym sezonie, by w pełni korzystać z ich smaku oraz wartości odżywczych.
Owoce w kwietniu:
Kwiecień to doskonały czas, by wzbogacić swoją dietę w świeże, lokalne warzywa i owoce. Wiosenne produkty, takie jak rzodkiewka, szczypiorek, botwinka czy szparagi, nie tylko dodają koloru na talerzu, ale również dostarczają cennych witamin, minerałów i błonnika. Wśród owoców królują jabłka, gruszki oraz pojawiający się na straganach rabarbar – idealny do kompotów i wypieków.
Jeśli chcesz cieszyć się zdrowiem i energią, a jednocześnie zaoszczędzić czas na gotowaniu, wybierz jedną z diet Tim Catering:
Wiosna to czas, by cieszyć się aktywnością na świeżym powietrzu i zdrowym jedzeniem bez wysiłku!
Zobacz także